Scandinavian Mountain Men

Menu

Scandinavian Mountain Men
Recommended reading
Contact
Scandinavian Fur Traders
Grade the trade
Gallery
PR 2021
Getting started
News (3)
Articles (64)
Calendar
Journals
Members

Related

Links
Email a friend
Vote
Create your indian name
Find injun

Primitive Rendezvous 2020

Så var vi redan inne i 2021 och det börjar bli dags att se över rendezvous-kalendern. 2020 års Primitive Rendezvous var ju en succé trots brinnande pandemi och regnig väderlek. Stort tack åter igen till arrangörerna och de hugade entusiaster som deltog!

Så blir det något primitivt rendezvous i år? Svaret är att vi inte vet. Frågan kommer med andra ord vara öppen en stund om det åter blir september som gäller. Om någon är sugen, både inom och utanför SMM, och har en lämplig plats i åtanke så är det bara att höra av sig. Vi berättar gärna mer om hur upplägget fungerar.

Är detta första gången du hör talas om primitive rendezvous kan läsa mer nedan och se bilder från tidigare träffar i galleriet till vänster

YMOS

SMM Clerk


--------------------------------------------------------------
FRÅN 2020:

Så var tioårsjubileet och 2020 års upplaga av Primitive Rendezvous avklarat. Trots corona och en aning blöt väderlek blev det ändå en träff. Kul!

Stort tack till arrangörerna och alla deltagare! Bilder dyker upp på denna sida inom kort.

Nästa år hoppas vi på bättre förutsättningar. Har du en lämplig plats och är sugen på att hålla i träffen är det bara att höra av sig för med info.


-------------------------------------------------------------
Obs! Se även FB-event!

2020 års upplaga av Primitive Rendezvous kommer hållas på det småländska höglandet under senvåren/försommaren. SMM har såhär inför tioårsjubileet släppt arrangörsrollen som istället kommer axlas av Magnus Bengtsson. För senaste nytt och intresseanmälan hänvisas intresserade till Facebook-eventet Primitiv Rendezvous 2020När?
25-27 September

Var? (koordinater)
Parkering: 57.379061,15.068166
Läger: 57.374092,15.070255


PR 2020 Map. Click to enlarge.

Vad?
Primitive Rendezvous. En träff i skogen för människor som vill prova på och/eller utveckla sitt intresse av att praktiskt återskapa nordamerikansk vildmarkshistoria från före år 1840. Vatten, ved och allemansrätt tillhandahålls av skogen där träffen hålls. Allt annat måste bäras/paddlas/ridas till lägret på en vända från hänvisad parkering eller ännu längre bort om man är sugen på en längre tur.

För vem? Primitivt krav
Träffen är för alla som delar intresset av att leva ut ovan nämnda historiska period, och som kommit så långt att man som grundkrav har klädsel och utrustning som kan anses primitiv (alltså historiskt inspirerat med ett absolut minimum av moderna inslag). Autenticitet är med andra ord inget krav men givetvis en önskvärd strävan.
Läs gärna Getting started som du finner i menyn till vänster för några tips och råd.

Kontakt och föranmälan
Vänligen besök FB-eventet Primitiv Rendezvous 2020 för mer info och kontaktmöjlighet med Magnus.
© Copyright 2006-2020 | 7697357+ pageviews since start 2006 | Sign in